Johannan tarina: Voittajafiilis!

Olen Johanna, 27-vuotias myyjä ja korkeakouluopiskelija. Käyn salilla 3-4x viikossa ja lisäksi harrastan satunnaisesti sulkapalloa ja tennistä. Uutena lisänä olen jälleen alkanut käymään BodyPumpissa viikottain.
 
Ryhmäliikunnasta kuntosalille
Aloitin Ololla (silloinen Beauty Center) muutettuani Ouluun jatkaakseni ryhmäliikuntaa, kuten kotipaikkakunnallani harrastin. Kuntosali ei ollut minulle ollenkaan tuttu ympäristö ja vasta hankittuani personal trainerin pääsin kiinni siihen maailmaan ja sain tehtyä siitä säännöllisen harrastuksen. Nykyään voisi sanoa, että minulla on isompi kynnys mennä ryhmäliikuntatunnille, kuin kuntosalille. Olenkin treenannut Ololla kolmen eri valmentajan kanssa. Jennalle annan ison kiitoksen siitä, että hänen kanssaan aloittaessani ylipäätään uskaltauduin salille ja kuntotestit tehdessä näin konkreettisesti kehitykseni. Iidan kanssa treenasin pisimpään ja sain kehitettyä itseäni siinä ajassa niin paljon eteenpäin. Koin paljon onnistumisia ja uskaltauduin Iidan kannustamana muun muassa oman penkkiurheilulajini crossfitin On Ramp -kurssille, missä ylitin itseni ja rakastuin painonnostoliikkeisiin. Viimeisempänä treenasin ihanan Juulian kanssa ja sain mm. työn ja treenin yhteisaiheuttaman iskiasvaivan kuriin ja alaselkäkivut veks. Juulian kanssa viilattiin kyykkytekniikkani kuntoon ja nyt sekin sujuu ilman, että hajotan paikkojani!
 
Opit salin ulkopuolelle
Valmennuksista olen jokaisen kokenut antaneen minulle niin paljon uutta. Olen saanut kestävyyttä, fyysistä voimaa, itsevarmuutta ja luottamista omaan tekemiseeni. Nämä eivät myöskään elä vain salin sisällä vaan opit ovat tulleet myös salin ovista ulkopuolelle elämääni. Lukemattomia mahtavia keskusteluita valmentajien kanssa. Valmennuksilla on ollut myös iso vaikutus mielenterveyteen, sillä aina pt:n tavatessa saa laittaa kaiken muun nurkkaan, keskittyä itseensä ja siihen hetkeen. Jennan kanssa treenaamisesta tulee mieleen myös sellainen hyvä muisto, kun oli vähän vaikeampi päivä, niin Jenna opetti miten lekalla lyödään rengasta ja paska fiilis jäi siihen. Tuota oppia olen myös myöhemmin käyttänyt ja aina naureskellut miten niin pieni asia voikin vaikuttaa niin isosti. Valmennuksessa puskee itsensä mukavuusalueen ulkopuolelle ja omalla kohdalla se on tarkoittanut toiminnallisen treenaamisen lisäämistä perinteiseen punttien nostoon. Juulian kanssa opin myös lisäämään liikkuvuuden harjoittelua ja venyttelyä enemmän, mikä on parantanut suorituksiani. 
 
Oman kehon kuuntelun opettelemista
Koska minulla on ADHD, motivaation löytäminen on välillä ollut hyvinkin haastavaa, sillä asiat voivat mennä helposti vain pakolla suorittamisen puolelle. Kun tekeminen ajautuu pelkästään suorittamiseen, unohtuu kuunnella, mitä kroppa sanoo ja vaan väkisin väännetään läpi. Etenkin Juulian kanssa opettelin kuuntelemaan, mitä kroppa sanoo liikkeestä. Tähän myös hyvänä huomiona, kun jokin liike ei sovi niin jokainen valmentaja on aina löytänyt jonkin toimivan variaation. ADHD:n kanssa elävät ihmiset kokevat myös elämässä enemmän epäonnistumisia kuin neurotyypilliset ja siksi valmentaminen on ollut tärkeää, sillä valmentajan kanssa treenatessa kuulin esimerkiksi miten hyvin liikkeet sujuu tai miten paljon olen saanut lisättyä kuukauden aikana painoja. Valmennuksessa minulla on myös selkeät ohjeet, mitä teen ja miksi teen, ei tarvitse tästäkään ottaa itselle paineita. Mikään ei ole niin parasta kuin se fiilis kun vedät viimeisen 15min hikisimmän kauhu sykevedon ja valmentaja kannustaa vierellä miten on enää vain se ‘viimeinen toisto’ ja taas vain se loputon viimeinen, mutta lopulta se viimeinen on todella se viimeinen. Voittajafiilis joka kerta ja onnistumisia ei elämässä voi olla liikaa! Nykyään minua motivoi jatkuva kehittyminen, liikunnasta tuleva hyvä olo ja sen vaikutus kropan oloon esim. iskiasvaivaan, sillä liike on lääke. En voi myöskään valehdella; joskus oman aviomiehen päihittäminen motivoi erittäin paljon! 😄
 
Valmentaja Juulian kommentti:“Kun Johanna tuli valmennukseeni, hän oli jo hyvin kokenut treenaaja omaten todella monipuolista treenitaustaa aina ryhmäliikuntajumpista crossfittiin asti. Hän oli saanut loistavia oppeja aiemmilta valmentajiltaan. Ennen varsinaista valmennussuhdettamme olimme Johannan kanssa tavanneet jo aiemmin ankaran iskias-vaivan ja jalkakipujen puitteissa. Näihin oltiin jo kertaalleen yhdessä löydetty toimivia apuja, mutta vaiva tahtoi tietyissä jutuissa provosoitua uudelleen. Valmennuksessa yhdistettiinkin sitten fysioterapia, liiketekniikan harjoittelu ja voimaharjoittelu. Toimivilla harjoitusohjelmakokonaisuuksilla ja Johannan motivoituneella, säännöllisellä tekemisellä tilanne korjaantui todella hienosti eikä pirullinen iskias ole nostanut päätään enää arjessa eikä treeneissä. Valmennuksen selkeänä tavoitteena oli liikkumisen laadun parantaminen ja sitä kautta kivuton keho ja paremmat treenitulokset. Ja ne saavutettiin. Tsemppiä jatkoon ja anna palaa Johanna!”
 
* Kuvassa poseeraamassa valmentaja Juulia asiakkaan toiveesta. 😄
 
Varmista kesän treenit ja nappaa tästä oma kesä pt8 valmennus https://olo.fi/product/kesa-pt8/
Author picture