Liisan tarina: Olkapää kivuttomaksi ja kuntosalitreenit uudelle tasolle

Olen Liisa, 68-vuotias eläkkeellä oleva sairaanhoitaja. Olon asiakkaana olen ollut n. 3 vuotta. Olen käynyt pääasiassa kuntosalilla ja ryhmäliikunnan erilaisilla huoltavilla tunneilla.
 
Miksi valitsit pt-valmennuksen?
PT-valmennuksen Juulian kanssa aloitin tammikuussa 2023. Olin kärsinyt puolen vuoden ajan olkapääkivusta, joka vaikeutti harjoittelua ja jokapäiväistä elämää. Lisäksi kuntosaliharjoittelu tuntui junnaavan paikoillaan. Halusin ohjausta ja olkapään kuntoutumista tukevia harjoitteita sekä lisäksi motivaatiota kuntosalitreeniin.
 
Millaiseksi olet kokenut valmennuksen?
Minä en ollut koskaan aikaisemmin ollut PT-valmennuksessa, vaikka olin harjoitellut useilla saleilla. PT-valmennus oli siis uusi kokemus. Juulia tutki olkapäätilanteen ja sain ohjeita sekä neuvoja olkapään kuntoutumista tukevaan harjoitteluun. Valmennuksen aikana olen saanut lisää motivaatiota ja intoa kuntosalitreeneihin. Harjoittelusta on tullut monipuolisempaa ja olen rohkaistunut tehostamaan harjoittelua. Käyn kuntosalilla 2-3 kertaa viikossa ja nyt noin puolen vuoden PT-valmennuksen jälkeen olkapää on kivuton ja lähes kaikki liikkeet onnistuvat täyteen liikelaajuuteen. 
 
Miten olet hyötynyt valmennuksesta?
Valmennuksen aikana olen mielestäni päässyt treeneissä uudelle tasolle, koska Juulian valmennuksella ja kannustuksella uskalsin nostaa tehoja ja treenistä tuli monipuolisempaa ja tehokkaampaa. Salille on aina mukava mennä kun tuntee, että siitä hyötyy. Lisäksi olkapään kuntoutuminen kivuttomaksi on ollut todella mahtava juttu.
Mikä sinua motivoi treenaamaan?
Säännöllinen liikunta antaa minulle jaksamista, kestävyyttä, kivuttomuutta ja iloa. Liikunta antaa hyvät yöunet ja auttaa myös pitämään ruokarytmin parempana.
 
Valmentaja/fysioterapeutti Juulia kommentti:“Liisan kanssa valmennus lähti liikkeelle kipeän ja liikerajoitteisen olkapään kautta. Valmennustapaamiset koostuivat aluksi paljolti kuntouttavista harjoitteista. Liisan tunnollinen ja säännöllinen harjoittelu saivat olkapään pian aina vain paremmaksi ja kivut lähtivät. Liikerajoitukset helpottuivat huomattavasti liikelaajuuksia harjoitellen – kuntoutusprosessi on vielä viimeisiä liikelaajuusasteita vaille valmis. Olkapään parantuessa valmennuksen painopiste siirtyi vahvemmin koko kehoa kehittävän harjoittelun pariin. Liisan harjoittelua monipuolistettiin ja kevään saapuessa juoksuinto nosti päätään ja harjoittelussa otettiin huomioon myös tämä aspekti lisäten nousujohteista iskutusta keholle. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kesätreeneihin! Hienoa Liisa!”
 
Hox! Varmista itsellesi treenikesä ja nappaa kesä8 -valmennus verkkokaupasta: https://olo.fi/product/kesa-pt8/
 
 
Author picture