Kirsin tarina: Voimaa, lepoa ja lempeyttä

Olen Kirsi, 47-vuotias asiantuntijatyötä tekevä uusperheen äiti. Perheeseeni kuuluu 2 jo lähes aikuista tytärtä, mies sekä koiravanhus.

Miksi valitsit pt valmennuksen?

Olin käynyt salilla jo useamman vuoden ja ottanut muutamia pt-tunteja silloin tällöin. Muutama vuosi sitten aloin harrastaa crossfittiä, mutta noin vuoden jälkeen alkoi tuntua, että en palaudu treeneistä. Jatkoin omatoimista treenaamista taloyhtiön salilla, mutta pikkuhiljaa omat ideat alkoivat loppua ja kun voimatkin alkoivat taas palata, tuntui, että päästin itseni liian helpolla. Tykästyin crossfitissä erityisesti painonnostoon, ja halusinkin saliohjelman, jossa treenataan voimaa ns. isoilla liikkeillä. Olen aina tykännyt haastaa itseäni ja nykyään minusta on mahtavaa tuntea oloni vahvaksi. Koin, että nyt jos koskaan on hyvä aika panostaa itseeni ja Olo (silloinen Beauty Center) tuntui salina houkuttelevimmalta vaihtoehdolta. Olosta löysin myös juuri sopivasti paketoidun pt-valmennuksen, eli Voimavalmennuksen. Otin alkuun 6 kk:n paketin ja ostin myöhemmin vielä 10 lisäkertaa päälle, jotka olen käyttänyt pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Millaiseksi olet kokenut valmennuksen?

Valitsin valmentajakseni Jennan ja valmennus on ollut ihan huippua. Jenna on puskenut minua lempeästi mutta topakasti eteenpäin ja keksinyt ohjelmiin sopivan haastavia liikkeitä, jotta mielenkiintoni on pysynyt yllä. En varmasti olisi saanut itsestäni irti sellaisia voimatasoja kuin Jennan kanssa treenatessa. Treenaaminen Jennan johdolla on ollut monin tavoin opettavaista, ja Jenna on aivan superihana ihminen. Jenna on opettanut minulle, mm. että myös levolla on paikkansa ja itseään kohtaan voi olla lempeämpi. Treenaaminen Jennan kanssa on ollut myös hauskaa, mikä minulle on myös tärkeää. Jennalla on takataskussa valtava valikoima liikkeitä, joilla pitää mielenkiinto yllä.

Mitä hyötyjä olet saanut valmennuksesta?

Olen hyötynyt erityisesti siitä, että valmennuksen avulla olen haastanut itseäni ja oppinut uusia liikkeitä. Tahdon kyllästyä harrastuksiini aina jonkun ajan jälkeen, mutta salilla treenaaminen ei vieläkään tunnu pakkopullalta, niin kuin se välillä omatoimisesti treenatessa tahtoi tuntua. Omatoimisesti treenatessa välttelin tiettyjä liikkeitä koska ne olivat ”ikäviä” ja laiminlöin totaalisesti liikkuvuusharjoitteet.

Treeniohjelmat muutetaan kehon tuntemusten ja elämäntilanteen mukaan

Kävin alusta saakka 3 kertaa viikossa salilla. Ensimmäisten kuukausien aikana kehityin omasta mielestäni huimasti ja salille lähteminen oli helppoa. Noin puolen vuoden treenin jälkeen kuitenkin huomasimme, ettei treeni kulje ja etten enää palaudu. Treeniä muokattiin lähinnä ylläpitäväksi ja yhteiset sessiot olivat välillä aikamoista vuodatusta omalta puoleltani. Kesän tauon jälkeen jatkoin treenaamista Jennan johdolla, tavoitteena pikkuhiljaa taas päästä kiinni rutiineihin ja ylläpitää lihasvoimaa. Vihdoin alkuvuodesta alkoi tuntui siltä, että nyt voisi treenata vähän enemmän. Vastikään toivoin Jennalta uuteen ohjelmaan intervallitreenejä, ja niitähän tuli, ihan kunnolla. Nyt huomaan, että olen löytänyt myös juoksukipinän uudestaan, ja vanha polvivaivakin on pysytellyt toistaiseksi poissa. Jennan kanssa uskallan testata rajojani ja saan itsevarmuutta, mikä tässä iässä on aika kiva juttu, kun itse huomaan yhä enemmän mieluummin pitäytyväni siellä omalla mukavuusalueella.

Valmentajan kommentit:

”Kirsin valmentaminen on ollut erittäin antoisaa. On ollut hienoa kulkea tämä valmennusmatka yhdessä, johon mahtui monenlaista: onnistumisia, itsensä ylittämistä, mutta myös haasteita palautumisen kanssa. Erittäin opettavainen kokemus myös valmentajalle. On tärkeää muuttaa suuntaa, jos tarve vaatii ja tehdä valmennusta asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Näin myös teimme Kirsin kohdalla. Onneksi haasteet kääntyivät voitoksi ja valmennuksen saikin vieläkin mehukkaamman lopetuksen. Kirsi löysi haasteiden jälkeen takaisin treeni-innon ja hyvän olon.”

Author picture