Outin tarina: Vanhakin jo nuortuu

Olen Outi, 65-vuotias eläkeläinen, neljän lapsen äiti ja kahden lapsenlapsen mummi. 

Runsas seitsemän vuotta sitten liityin ystäväni houkuttelemana Liikuntakeskus Olon – silloisen Beauty Centerin – asiakkaaksi. Paikka tuntui heti kodikkaalta. Voin sanoa aivan rakastavani tätä paikkaa. Arvostan sitä, että Olo on nimenomaan naisten liikuntakeskus. Tuntikalenterin monipuolisuus on huima ja ohjaajien osaaminen huippua.

Olon kuntosalilla olen viime aikoina käynyt 1-2 kertaa viikossa. Tällä hetkellä minulla on meneillään kuuden kuukauden yksilövalmennus Tanjan kanssa. Tanjan ohjaus ja vaihtuvat saliohjelmat takaavat, että harjoittelu on turvallista ja kehittävää. Treenitunnit ovat hauskoja! Nautin siitä, että opin treenaamaan monipuolisesti vapailla painoilla, ja että viikkojen kuluessa huomaan pystyväni käsittelemään entistä raskaampia painoja. Eikä ole kysymys vain lihasvoimasta, haastetta saavat niin ikään kehon tasapaino, nopeus ja koordinaatio.

Loukkaantuminen ja uusi alku

Erityisen upealta kunnon kohentuminen tuntuu siksi, että maaliskuussa 2023 reväytin oikean lonkkani todella pahasti pienryhmän treeneissä. Se merkitsi kuntoilun jättämistä tauolle, koska jo pelkkä kävely sujui hankalasti ja kipeästi. Voit arvata, miltä tauko tuntui juuri, kun salitreenit olivat hyvässä vauhdissa ja tuoreet treeniohjelmat kädessäni. 

Surkean tilanteen yli kuitenkin auttoi se, miten hienosti juttu Olossa otettiin. Tämä kertoo hyvin myös siitä innostavasta ilmapiiristä, mitä koen Olossa ylipäänsä. Minua ei jätetty yksin haaverini kanssa. Revähdyksen jälkeen Tanja nosti polkupyöräni sisälle tilapäissäilytykseen yöksi ja saatteli minut tuulikaappiin odottelemaan taksia. Seuraavana päivänä Saila soitti minulle kysyäkseen vointiani. Ryhmän ohjaajat Tanja ja Anu sekä jäsenet lähettivät ryhmämme WhatsAppissa minulle tsemppiviestejä. Noin kuukauden kuluttua revähdyksestä sain Tanjalta postia ja kyselyn, miten toipuminen on sujunut. Hän tarjosi fysioterapeuttista konsultaatiota ja häneltä sainkin sitten saliohjelman itsenäistä kuntoutusta varten. Näin kynnys lähteä uudestaan kuntosalille ei ehtinyt kasvaa liian korkeaksi. 

Huippuiloinen olin, että aika pian revähdyksen jälkeen pystyin jälleen pyöräilemään. Sisäpyöräily on yksi lempilajini voimaharjoittelun ohella. Liikun polkupyörällä paljon ja sisäpyöräily on nostanut myös arkipyöräilyni vauhdin ja kestävyyden aivan uudelle tasolle.

Lihaskuntoharjoittelun rinnalle kehonhuoltoa

Entistä tärkeämmiksi ovat tulleet lihashuoltotunnit, kuten FasciaMethod, physiopilates, pilates, huoltava jooga, BodyBalance ja Olo lantionpohja. Eikä vähäisimpänä infrapunasauna, jonka hehkussa treenien jälkeen nautin Olosta. Jos en pääse tunneille paikan päälle, käytän kotona hyväkseni striimejä. Ehkä vähitellen uskaltaudun taas kokeilemaan vauhdikkaampiakin lajeja, jotka aikoinaan koronaepidemian takia jäivät pois ohjelmastani. 

Treenin avulla nuoremmaksi ja toimintakyky paremmaksi

Aiemmin, ennen säännöllistä kuntoilua Ololla tunsin itseni ainakin kymmenen vuotta vanhemmaksi kuin olinkaan. Nykyisin tunnen itseni ainakin kymmenen vuotta nuoremmaksi kuin olenkaan. Tällähän on valtava merkitys aivan kaikissa arkisissa askareissa ja liikkumisessa. Uskon, että iän karttuessa hyvä lihaskunto auttaa säilyttämään toimintakykyäni ja lykkää tarvetta lonkka- ja polvileikkauksille. Tietenkin tämä entistä vetreämpi mummi myös uskoo jaksavansa vielä pitkään osallistua aktiivisesti lastenlasten leikkeihin. 

Kokemuksen syvällä rintaäänellä suosittelen Liikuntakeskusta Oloa kaikille naisille!

Fysioterapeutti/valmentaja Tanjan kommentti: Outi on ollut tuttu näky kuntosalilla ja ryhmäliikunnassa. Kevään lihasrevähdys säikäytti, koska kipu revähdyksen tapahduttua oli niin kova. Onneksi Outi pysyi aktiivisena ja halua oli kuntoutua nopeasti. Hienoa, että Outi myös otti valmennuspaketin pidemmäksi aikaa, koska kuntoutus säilyy nyt nousujohteisena ja kehittävänä. Suunta onkin ollut hyvä ja arki käytännössä normalisoitunut. Kunto vain kohentuu kohisten! Tässä taas todella hyvä esimerkki siitä, miten säännöllinen, monipuolinen kuntosaliharjoittelu kuntouttaa ja lisää toimintakykyä niin että pystyy palamaan aikaisempiin harrastuksiin.

 

Author picture