Pirkon tarina: Nyt tai ei koskaan

Olen Pirkko, 76-vuotias. Aiemmin harrastin monenlaista liikuntaa ja olin mielestäni muutenkin aktiivinen ja uusiin asioihin positiivisesti suhtautuva. Positiivinen asenne on säilynyt, mutta vuosien saatossa useat loukkaantumiset ja sairaudet jättivät liikunnan lähes yksinomaan kävelyn ja pienen hyötyliikunnan varaan.
 
Miksi valitsit valmennuksen?
 
Olin ennen Ololle liittymistä harkinnut kuntosalille lähtöä useita kertoja. Alkuvuodesta 2023 huomasin kauppakeskuksessa Liikuntakeskus Olon esittelyn. Silloin asia valkeni: nyt tai ei koskaan on toimittava, ja päätin aloittaa kuntosaliharjoittelun ja pt-valmennuksen. Kun tein tämän päätöksen ja tartuin härkää sarvista, tiesin, että halusin myös valmentajan. En olisi uskaltanut aloittaa treenejä omin päin.
 
Millaiseksi olet kokenut valmennuksen? Miten olet hyötynyt ja mikä motivoi sinua treenaamaan?
 
Hetkeäkään en ole katunut päätöstäni. Juulian ammattitaitoisessa ja kannustavassa valmennuksessa kuntoni on kohentunut ja siinä sivussa painokin laskenut reippaasti. Kehoni on paljon vahvempi ja kaikki tekeminen, kävelystä portaiden nousuun, kauppakassien kantoon, mökillä touhuamiseen ja lapsenlapsen kanssa leikkimiseen, on helpompaa ja mukavampaa. Liikun ilman kipuja ja se tuntuu hyvältä. Salille on ollut aina mukava tulla. Yksi tärkeä tekijä siihen on ollut paikan ilmapiiri ja Juulian innostava asenne ja mukavat juttelut treenin ohessa. Nyt kahdeksan kuukauden jälkeen jatkan valmennuksen opeilla yksin, mutta mikäli huomaan “takapakkia”, alan huudella Juuliaa paikalle ja uutta jaksoa. Kiitos!
 
Fysioterapeutti/valmentaja Juulian kommentti:

“Pirkko tuli valmennukseeni vuoden alussa ja aloitimme treenit rauhallisesti pikkuhiljaa kokeillen erilaisia liikkeitä ja harjoitteita ja miten keho niihin reagoi. Kerta kerralta lihasvoima ja kehonhallinta lähtivät paranemaan ja tekeminen muuttui helpommaksi kunnon kohennuttua. Sekä ylä- että alavartalon haasteisiin ja kipuihin saatiin ratkaisuja ja valmennuksen ja liikkumisen edetessä kivut kehosta lähtivät. Pirkko on tehnyt tärkeää ja hyvää työtä itseään varten. Hänen saavuttamat tulokset ovat todella tärkeitä ja elämänlaatua parantavia asioita. Hänen liikkumisensa on parantunut huomattavasti ja sen merkitys on suuri. Olen tosi ylpeä Pirkosta ja miten sinnikkäästi hän on tullut treeneihin, vaikka itsestä riippumattomia haasteitakin on mahtunut matkaan. On ollut ilo valmentaa sinua. Jatka samaan malliin ja halataan, kun tavataan!”
 
Author picture