Katrin tarina: Tavoitteena painonpudotus ja olkapäävaivakin katosi

Painonpudotus motivoi kuntosalille
Aloin käymään salilla viime syksynä lähinnä painonpudotuksen takia. Minulla oli diagnosoitu kiertäjäkalvosinoireyhtymä, eli minua vaivasi kipeytynyt olkapää. Olkapäätä hoidettiin yhtäaikaisesti työterveydessä fysioterapeutin kuntoutuksella. Alkuun monet liikkeet salilla olivat vaikeita tai mahdottomia olkapään kivun takia, mutta viikkojen kuluessa olkapäävaivat katosivat kuin itsestään! Uskon vahvasti, että tämä on nimenomaan kuntosalitreenauksen ja asiantuntevan personal trainerin ansiota, ei niinkään työterveydessä tehdyn hoidon, josta ei tuntunut olevan mitään apua. 
 
Kuntosalilla tuloksia
Minulle tämä on ollut lottovoitto, sillä en todellakaan ollut valmis elämään kroonisen olkapääkivun kanssa tässä iässä 44 vuotiaana!  Minulla ei oikeastaan käynyt mielessäkään, että olkapäävaiva parantuisi kuntosaliharjoittelun avulla. Ja onhan se painokin pudonnut jo ihan kivasti 🙂
 
Miksi liikuntakeskus Olo?
Valitsin treenipaikakseni liikuntakeskus Olon, sillä olin käynyt siellä jo aikaisemmin Beauty Centerin aikana. Alkujaan valintaani vaikutti varmaan se, että sali oli pelkästään naisille. Voin suositella tätä liikuntapaikkaa kaikille, mutta varsinkin heille jotka aloittavat kuntoilun. Paikalla on useita asiantuntijoita, joiden apuun voi luottaa ja näin ollen harjoittelu voidaan aloittaa turvallisesti ja siitä tulee pitkäkestoista.
 
Personal trainer auttaa
Vasta-aloittelijoille voin myös vahvasti suositella PT -palveluja, juurikin noista edellä mainituista syistä. Osaava PT räätälöi ohjelmat juuri omien tarpeiden mukaan, joten harjoittelusta tulee maltillista ja turvallista. Itse en tuntenut personal trainereita tai heidän palvelujaan etukäteen, joten sain “sattumalta” PT:kseni Jennan ja olen häneen hyvin tyytyväinen 🙂

Olen käynyt myös joillakin ryhmäliikuntatunneilla. Etenkin erilaiset venyttelytunnit tukevat salitreenausta hienosti.
 
Valmentaja Jennan kommentti:
Katrin kanssa lähdimme painonpudotustavoitteella liikkeelle, johon laadin tavoitteita tukevan kuntosaliohjelman. Lisäksi tehtiin pieniä, mutta merkittäviä muutoksia ravintotottumuksiin ja kävimme läpi arjen kokonaiskuormitusta. Katrilla oli alusta alkaen mahtava innokkuus projektia kohtaan, mikä oli merkittävä tekijä onnistumisessa. Katrin paino tippui, kunto kasvoi ja isona plussana olkapääkipu hellitti. Onnistuimme siis paremmin kuin hyvin! Katrin kanssa oli ilo tehdä yhteistyötä ja oli mahtava ohjata näin innokasta liikkujaa! 
Author picture