Tanjan tarina: hyvää oloa, mielen nollausta ja sopivasti haastetta


Olen Tanja, 22-vuotias, piakkoin valmistuva opiskelija. 

Miksi valitsit liikuntapaikaksi Liikuntakeskus Olon?  

Muutin vuonna 2019 Ouluun ja aina liikunnasta tykänneenä aloin etsimään harrastusta. Innostuin Olon ryhmäliikuntavalikoimasta, mutta lopulta hommattuani jäsenyyden ja kokeiltuani kuntosalipuolta innostuin säännöllisestä kuntosaliharjoittelusta.  

Mitä Liikuntakeskus Olon palveluita käytät?  

Enimmäkseen kuntosalia. Tällä hetkellä on valmentaja-Tanjan kanssa menossa PT10 -valmennus. Ryhmäliikunnassa käyn fiiliksen mukaan ja muutama viikko sitten tuli käytyä myös hierojalla ensimmäistä kertaa ikinä ja aion mennä uudestaankin.  

Mitä ryhmäliikuntatunteja olet käyttänyt? Mitkä ovat suosikkituntisi?  

Tykkään sekä kuntosalista että ryhmäliikuntatunneista. Ryhmäliikuntatunneista olen käynyt BodyPumpissa, BodyStepissä ja nyt uusimpana kokeiluna BodyAttack, josta tuli lempparitunti. Ryhmäliikuntatunneilla on hauskaa, hyvää musiikkia ja kunnon hikoilua. Seuraavaksi kokeiluun menee ainakin sisäpyöräily.  

Millaiseksi olet kokenut valmennuksen? 

Otin valmennuksen tilanteessa, jossa minulla oli suhteellisen pitkä treenitausta salilta ja hyvä tietämys liiketekniikoista pohjalla. Valmennus on vielä lisännyt osaamistani ja liikepankkini on kasvanut hurjasti. Itselle on löytynyt uusia liikkeitä, jotka kehittävät ihan uudella tavalla. Toivomuksenani oli, että kuntosaliohjelmasta ei löydy pelkästään niitä itselle ”kivoja ja mukavia” liikkeitä vaan haastetta saa olla mukana.  

Jo lyhyessä ajassa sarjapainot on nousseet. Siihen varmasti vaikuttaa juuri itselle suunniteltu ja parhaiten kehittävä treeniohjelma, mutta suurimpana esteenä on ollut ajatus siitä, että en pysty mitään noin raskasta. Enää ei ole tällaisia ajatuksia, vaan itsevarmuus on kasvanut treenien suhteen. 

Toivomukseni valmennuksen suhteen oli, että treeneissä ei tulla pääsemään helpolla ja Tanja on kyllä tämän toiveen täyttänyt. Alussa oli luulo siitä, että olisin ennenkin tehnyt kovia treenejä, mutta valmentajan kanssa on päästy treeneissä ihan uudelle tasolle. 

Minulla ei ole valmennuksessa ruokavaliota enkä ole sitä pyytänytkään. Kannustavaa positiivista muistuttelua olen Tanjalta saanut siitä, että nyt kun treenataan kovaa, niin saa ja pitää syödä paljon sekä monipuolisesti. 

Mikä sinua motivoi liikkumaan?  

Hyvä olo, mikä liikuntasuorituksesta seuraa. Opiskeluni ja työni vaativat paljon istumista, joten keho huutaa liikettä ja treenit ovat mielen nollausta. Motivoivaa on myös kehitys, kuten siirtyminen isompiin painoihin ja kehon muutokset. Ruoka maistuu paremmin ja nukun paremmin mikä johtaa taas siihen, että jaksan yleisesti paljon paremmin. Valmentaja Tanja on paras motivaattori, yhteistreeneissä tulee olo, että sitä pystyy ihan mihin vaan.  

Kenelle suosittelisit Liikuntakeskus Olon palveluita?  

Kaikille, palveluita löytyy niin paljon erilaisia, että jokaiselle löytyy varmasti omat juttunsa. 

Author picture