Maaritin tarina: Fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi

Kuka olet?

Maarit, 32v, opettaja. Liikuntakeskus Olon jäsen pian neljä vuotta.

Miksi valitsit liikuntapaikaksi Liikuntakeskus Olon?

Sairastuin vaikeaan masennukseen ja uupumukseen muutama vuosi sitten. Tämän myötä liikkuminen jäi ja kunto laski. Kun parantuminen alkoi, halusin löytää myös taas palon liikkumiseen. Olon valitsin, koska se on suunnattu vain naisille. Tämä madalsi kynnystä aloittaa salilla käynti. Liittyessä sai myös ilmaisen PT-tunnin ja kuntosaliohjelman. Olon tilat ovat myös todella viihtyisät.

Mitä Liikuntakeskus Olon palveluita käytät?

Liittymisen jälkeen ensimmäiset kaksi vuotta olin sairaslomalla ja yritin toipua masennuksesta ja uupumuksesta. Tällöin liikkuminen oli satunnaista. Kun oloni alkoi olla parempi, halusin saada myös fyysisen kuntoni takaisin. Kaksi vuotta sitten päädyin hankkimaan itselleni PT:n ja tätä en ole katunut hetkeäkään. Jennan kanssa lähdettiin pikkuhiljaa nostamaan kuntoani ja kasvattamaan lihaskuntoani. Aluksi tehtiin Jennan kanssa lyhyitä juoksulenkkejä salitreenin yhteydessä. Jenna neuvoi hienosti, miten pikkuhiljaa lähteä kasvattamaan juostun matkan ja ajan määrää. Tämän avulla olen saanut taas juoksuharrastuksen takaisin ja pystyin jatkamaan sitä itsenäisesti.

Jennan kanssa treenattiin reilun vuoden ajan tiiviisti: nähtiin kerran viikossa salitreenien parissa. Nyt kun minulla on kunto ja tekniikka kehittynyt, olemme vähentäneet yhteisiä treenikertoja ja näemme noin kerran kuukaudessa. Loput treenit teen itsenäisesti. Teemme Jennan kanssa myös paljon toiminnallisia harjoituksia, joista pidän valtavasti ja ne tuovat mukavaa vaihtelua perinteiselle salitreenille.

Mitä olet hyötynyt valmennuksesta?

PT treenit ovat olleet iso osa kuntoutumistani. Ennen sairastumista liikunta oli iso osa elämääni ja nyt tuntuu mahtavalta, kun olen saanut kuntoni ja voimani takaisin. Treenit Jennan kanssa ovat olleet todella terapeuttisia: yhden tunnin ajan saan täysin keskittyä itseeni ja purkaa oloani Jennalle😊 En olisi myöskään uskaltanut aloittaa salitreenejä ilman valmentajaa. Kynnys eri laitteiden käyttöön oli suuri, mutta Jennan avulla ei ongelmia ole ja itsevarmuuteni on kasvanut suuresti. Olen jopa alkanut nauttimaan salilla käynnistä. Niska ja selkäjumit ovat vähentyneet ja tuntuu todella voimaannuttavalta, kun olen saanut lisää voimaa ja sitä myös kehonhallintani on parantunut huomattavasti. Jennan avulla olen saanut myös monia ahaa-elämyksiä fyysisen ja psyykkisen kunnon yhteyksistä (kun mieli voi huonosti, se näkyy myös kropassa erilaisina jumeina ja kolotuksina).

Mitä ryhmäliikuntatunteja olet käyttänyt?

Kuntosalilla käyn kerran viikossa tekemässä treenin joko Jennan kanssa tai Jennan ohjelman mukaan. Salitreenien ohella käyn myös ryhmäliikuntatunneilla. Enimmäkseen olen käyttänyt striimattuja tunteja mutta olen kuluvan vuoden aikana käynyt myös useasti paikan päällä. BodyBalance on ehdoton suosikkini. Rakastan myös BodyAttackia mutta valitettavasti siihen en pysty osallistumaan niin usein kuin haluaisin aikataulullisista syistä. Sen jälkeen olo on aina mahtava. Myös Sh’Bam tunneilla käyn useasti.

Olen viihtynyt Ololla todella hyvin. BodyCombatia kyllä kaipaan vielä valikoimaan.

Mikä sinua motivoi liikkumaan?

Oma hyvinvointini motivoi minua liikkumaan. Haluan pitää itsestäni ja omasta psyykkisestä sekä fyysisestä kunnosta huolta. Haluan, että minulla on tarpeeksi voimaa ja energiaa selviämään jokapäiväisestä arjesta. Liikunta tuo myös aina todella hyvän olon ja saa minut tuntemaan itseni itsevarmaksi.

Kenelle suosittelisit Liikuntakeskus Olon palveluita?

Kaikille, jotka haluavat pitää omasta hyvinvoinnistaan huolta.

Author picture