Motivaatiobuustia syksyyn

Miksi sinä treenaat/liikut? Mikä pitää sinut liikkeessä?  

Aina välillä kannattaa mietiskellä, mitä hyviä asioita kuntosali-,ryhmäliikunta- tai muu liikuntaharrastus sinulle tuovat. Näillä saat intoa ja motivaatiota pidettyä yllä niinä huonompinakin hetkinä, kun haluaisit vaan viskata hanskat tiskiin ja lopettaa kaiken. Motivaatiota voi tiristää irti muualtakin kuin ulkonäkökeskeisistä asioista ja usein pelkkään ulkonäköön painottuva motivaatio saattaa tyssätä herkästi viimeistään siinä vaiheessa, kun on dieetin viimeinen päivä eikä ylläpitosuunnitelmaa ole (koska kyllä ne tulokset säilyvät tällä kertaa aivan varmasti, kun vaan jatkan dieettiohjelman orjallista seuraamista, aineenvaihdunnankin kustannuksella!!).  

Katsaus liikunnan hyötyihin 

Säännöllisellä liikunnalla ja kuntosaliharjoittelulla saat hyvää oloa, terveitä verisuonia ja sisäelimiä, vähemmän kehoa kuluttavan kehonkoostumuksen, vahvan luuston ja toimintakuntoisen lihaksiston, voimaa, nopeutta ja kestävyyttä, lisää elinvuosia ja liikkumis- ja toimintakykyä, paremmin nukuttuja öitä, jaksamista arjen eri tilanteisiin ja vähemmän puuskuttamista lomareissun nähtävyyskierrosten jyrkissä portaikoissa. Tai kotia siivotessa. Lisäksi jaksat paremmin työelämässä, sekä henkisesti että fyysisesti. Stressinhallinnassa liikunta on oivallinen apu: saat ajatukset muualle ja omaa aika itselle. Vahvempi keho ja mieli jaksaa paremmin myös muissa elämän kuormitustilanteissa.  

Liikunnan avulla hyvänä säilyvä ryhtisi ennaltaehkäisee suurempia työperäisiä tuki- ja liikuntaelinongelmia ja  kipuja. Kivuttomuus jos mikä on mukava tila, mutta sen tajuaa usein vasta silloin kun se kipu iskee! Kun olet aloittanut liikunnan ja kurkkaat peiliin, niin sieltä kurkkaa takaisin ryhdikkäämpi sinä, ja jo hyvä ryhti tekee ihmeitä koko ulkomuodolle, kun vaatteesi istuvat paremmin. Nivelesi jaksavat liikuttaa sinua vielä kun ikää tulee ja haluat jatkaa vanhaa harrastusta. Selviydyt tuskattomammin myös vastoinkäymisistä, kun niitä osuu kohdalle. Jaksat tehdä asioita kumppanisi, jälkikasvun ja ystävien kanssa aina kun vain haluat. Päiväsi kuluvat mukavien asioiden parissa askarrellen ja harrastaen, etkä herkästi edes jää sohvan syleilyyn kuluttamaan elämääsi somen ja suoratoiston virrassa. Koska elämä on nyt, muista elää sitä! Hyvällä tuurilla lääkekuureihinkaan et joudu turvautumaan, saati pitkäaikaiseen lääkitykseen tai sairaanhoitopalveluihin. Ja sittenkin, jos loukkaat itsesi, ylläpitämäsi lihasmassa suojelee sinua ja helpottaa toipumistasi. 

Onnistumisia 

Liikuntataipaleella onnistumisen tunteiden saavuttaminen on toivottavaa, jotta liikunnan kipinä säilyy. Tähän auttaa maltillinen aloitus liikkumisen lisäämisen suhteen ja on hyvä muistaa ne lepopäivätkin. Jos haluat onnistua, älä vertaa itseäsi keneenkään muuhun, sillä kaikilla meillä on erilaiset lähtökohdat, voimavarat ja tavoitteet. Kuntosalilta ja ryhmäliikunnasta löytyy vaihtoehtoja aloittelijalle ja kokeneemmalle treenaajallekin. Onnistumisia saat, kun huomaat edistyväsi: vähitellen nostat sarjapainoja kuntosalilla tai läkähdyt vähemmän ryhmäliikuntatunnilla. Kävelymatkasi pitenee. Kuntosi kohenee! Yhtäkkiä et olekaan enää rapakunnossa! 

Liikunta on kivaa! 

Liikunnan ei tosiaankaan tarvitse tähdätä vain energian kuluttamiseen ja laihduttamiseen. Liikunta voi olla kivaa! Tee siitä itsellesi kivaa! Liikuntakeskus Olossa saat lisäksi ilmaiseksi ensimmäisen kuntosaliohjelman ja ohjauksen kuntosalille, mikä helpottaa uuden harrastuksen aloittamista. Itseluottamuksesi lisääntyy, kun tiedät, mitä kuntosalilla tehdään ja millaisia vastuksia voit käyttää.  

Paras aika aloittaa on NYT! 

Jos aloitat jo tänään, olet viikon päästä jo pitkällä, ja kuukauden päästä vielä pidemmällä! Entäpä vuodessa? Säännöllisellä tekemisellä saat aikaan hyviä asioita, HELPOSTI! Kun jatkat liikkumista, samalla koulutat aivojasi ”tykkäämään” liikkumisesta ja se helpottuu koko ajan. Lopulta lähdet liikkeelle ilman sen kummempia patisteluja, koska liikkumisesta on tullut osa elämäntapaasi. Eli olet saanut aikaan uuden, hyvän tavan, josta varmasti nautit (tai ainakin sen suomista hyödyistä, tuumaile niitä aina kun tarvitset potkaisua takamukseen). Aloittaminen on usein se hankalin etappi, mutta kun olet kynnyksen yli päässyt ja sinnikkäästi pusket eteenpäin pienin askelin, niin saat liikunnasta säännöllisen osan elämääsi. 

Liike on lääke, ja liikunta on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Tänä syksynä aloitetaan tai jatketaan treenejä kunnon pöhinällä! Iloa treeneihisi!

Terveisin Olon tytöt 

Author picture