Liisan tarina: Vahvana ja terveenä arki sujuu

Olen Liisa, 40-vuotias asiantuntija ja yhden lapsen äiti.Liityin Olon asiakkaaksi vuonna 2011 ja olen ollut jäsen yhtäjaksoisesti siitä asti. Halusin saada iloa ja meininkiä kuntoiluun, joka siihen asti oli koostunut aika yksinäisitä lajeista – astangajoogasta ja itsekseen hölkkäilystä. Ystäväni suositteli liikuntakeskusta minulle. Yhtenä tärkeänä kriteerinä valinnassani oli paikan tunnelma – halusin, että kun käyn liikkumassa, tunnen panostavani omaan hyvinvointiini hauskassa ja ystävällisessä seurassa, siistissä ja mukavassa paikassa. Niin on todella ollut nämä 11 vuotta!

Jumppaajasta myös salilla treenaaja

Kävin aluksi paljon erilaisissa jumpissa, kuten pumpissa, stepissä ja combatissa. Pian kuitenkin löysin kuntosalin ja uusia ulottuvuuksia sieltä. Tylsänä pitämäni laitteiden pumppailu muuttui asiantuntevan ohjaajan johdolla tekniseksi haasteeksi, jossa saan kunnon rasitukset lihaksille, mutta jumppaa myös aivoille. Ensimmäiset ohjelmat olivat kuntosalilaitepainotteisia, mutta ajan myötä laitteet ovat jääneet vähemmälle ja nykyisin teen lähes kaiken harjoittelun vapailla painoilla, boxilla, tangolla, kuminauhoilla, palloilla ja kehonpainolla. Päivitän kuntosalitreeniohjeeni muutaman kerran vuodessa ohjaajan johdolla. Imuroin kaiken tiedon, mitä asiantuntevalta ohjaajalta saan. Annan ohjaajalle toiveita, mutta katson myös mielelläni, mitä mielenkiintoista maustetta hän tuo
ohjelmaan omasta taustastaan ja harrastuksistaan riippuen.

Voimaa ja monipuolista liikuntaa

Harjoittelulla pyrin pitämään yllä voimaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota kehossani. Terveenä ja voimakkaana arki ja kaikenlainen tekeminen yksinkertaisesti ja kirjaimellisesti tuntuvat paremmalle. Lisäksi liikunnasta itsestään tulee hyvä olo. Kuntosalin lisäksi käyn jumpissa, erityisesti toiminnallisessa treenissä. Hyötypyöräilen ympärivuotisesti sekä vuodenajasta riippuen lenkkeilen, hiihdän ja purjelautailen. Vuodenajat tuovat liikuntaan vaihtelua ja vaikuttavat myös siihen, mitä treenejä valitsen sisällä kulloinkin tehtäväksi.

Jaksan ja pystyn

Silloin tällöin Ololla järjestetään erilaisia workshoppeja ja vuodenaikaohjelmaa vaikkapa hiihtoon tai juoksuun liittyen. Ne ovat olleet poikkeuksetta antoisia. Olen myös hyödyntänyt fysioterapeutin ja hierojan palveluita.

Minua motivoi treenaamaan ilo omasta kehosta, terveys ja tunne että jaksaa ja pystyy.Voin suositella Oloa kenelle tahansa, joka haluaa tehdä kuntoilusta elämäntavan ja hyödyntää osaavien ohjaajien asiantuntemusta.

-Liisa

Author picture