Liisan tarina: Yli tavoitteidenOlen Liisa, 57-vuotias asiantuntijatyötä yrittäjänä tekevä perusliikunnallisen elämäntavan omaava nainen. Tämän liikuntakeskuksen asiakkaana olen ollut pitkään, mutta koronavuosina liikunta rajoittui pyöräilyyn, sauvakävelyyn ja kotijoogaan – aikaisemmin noin kertaviikkoisesti toteutunut kuntosaliharjoittelu oli jäänyt pois.

 
Miksi valitsit pt-valmennuksen?
Loppukesään 2022 sattui ajanjakso, jolloin oman aikatauluni puitteissa näin tilaisuuden panostaa enemmän kuntoni ja yleisen hyvinvointini eteen. Minulla oli ollut jo jonkin aikaa fysiatrin diagnosoima “jäätyneen olkapään” ongelma, mutta loppukesästä vaikutti, että se alkaisi sen verran hellittämään, että monipuolisempi harjoittelu olisi mahdollista. Halusin alunperin vain saada tukea olkapään kuntoutumiseen sekä vahvistaa keskivartalon ja yläraajojen toimintakykyä suunnitelmallisemmin ja tehokkaammin kuin mihin itse pystyisin. Tiedostin myös riskejä paljon istumista sisältävän työni puolesta.
 
Millaiseksi olet kokenut valmennuksen?
Olen saanut valmennuksesta paljon enemmän kuin mitä lähdin hakemaan. Alkuperäiset tavoitteet tuntuivat täyttyvän jo ennen ensimmäisen 12 kerran valmennusjakson päättymistä. Sovimme uusista ja monipuolisemmista tavoitteista, ja aloin olla avoimempi uudelle tavalle harjoitella. Esimerkiksi painojen lisäämistä olen kuntosaliharjoittelussani aina vierastanut, mutta sopivalla ja kuuntelevalla otteella Juulia on kannustanut minua myös voiman lisäämisen tielle. Yleinen kokonaisvaltainen kunnnosta huolehtiminen on edelleen kantava idea valmennuksessani. Juulia on ollut kuunteleva ja tavoittanut hyvin yksilöllisen etenemistahtini edellytykset. Olen ollut hyvin tyytyväinen tähän työskentelyyn!
 
Koetko hyötyneesi valmennuksesta?
Olen rohkaistunut pois urautuneesta liikuntarutiinistani. Olkapääongelmani kuntoutuminen on tehostunut. Olen saanut voimaa lisää. Olen innostunut jatkamaan valmennusta ensimmäisen kauden jälkeenkin. Olen erityisen ilahtunut siitä, että käytetty aika on joka kerta tuntunut olevan tehokas ja hyödyllinen. Olen vahvistunut ajatuksessa, että voin oppia uutta!
 

Mikä sinua motivoi treenaamaan?

Säännölliset, ennalta sovitut ajat luovat puitteet, joihin on ollut helppo sitoutua. Sitoutuminen harjoitteluun on ratkaisevassa asemassa, kun jotakin tavoittelee. Miellän yksilövalmennuksen kustannukset melkeinpä enemmän investointina tulevaisuuteen kuin pelkästään kulueränä. Minua motivoi hyvä yhteistyösuhde Juulian kanssa sekä ajatus mahdollsimman hyvästä kokonaisvaltaisesta kunnosta ja jaksamisesta. Olen ikääntyvä, mutta toivon voivani jatkaa pitkään työelämässä.
 
Fysioterapeutti/valmentaja Juulian kommentti:
”Liisan kanssa on lähdetty etenemään kohti hänen tavoitteitaan monipuolisella treenillä, jossa kohtaavat sekä fysioterapian keinot että perinteinen voimaharjoittelu. Tekeminen on tuottanut tulosta ja alun tavoitteet saavutettiinkin melko nopeasti. Uusien tavoitteiden myötä tekeminen pysyy mielekkäänä ja Liisan toimintakyky paranee ja itsevarmuus liikkujana lisääntyy.”
Author picture