Eeva-Liisan tarina: Eläkkeelle hyvässä kunnossa

Olen 63 vuotias Eeva-Liisa, tehtaanjohtaja/toimitusjohtaja. Neljän vilkkaan lapsenlapsen mummu.
Miksi valitsit personal training valmennuksen? 

Olen ollut joskus aikaisemmin pt valmennuksessa mukana ja se tuotti todella hyviä tuloksia. Monimuotoinen liikunta tuntui jäävän pysyväksi asiaksi mutta monesta eri syystä salilla käynti jäi ja itsestä tuntui, että kunto rapistui.

Viime syksynä alkoi kipinä jälleen syttyä ja  ajattelin että nyt on aika ottaa itseä niskasta kiinni ja kunnostautua ennen kuin eläkevuodet alkavat. Niinpä päätin lähteä pt:n kautta hakemaan apua liikkumiseen ja miettimään samalla ravinto asioita. Mielestäni söin erittäin terveellisesti ja monipuolisesti mutta puntari oli toista mieltä.

Teen tehtaanjohtajana melko pitkiä päiviä ja itsestä huolehtiminen ei aina ole ensimmäisenä mielessä, joten pt:stä sain rytmiä oman itseni olon parantamiseen.

Millaiseksi olet kokenut valmennuksen? 

PT:n avulla saan niin hyvät ohjeet siihen miten salitreenit saa onnistumaan. Kaikki ohjelmat käydään hyvin ja huolella läpi, näin ei tule väärin tehtyjä nostoja tms. Samalla huomattiin hyvin esimerkiksi miten istumatyö vaikuttaa toispuoleiseen liikkuvuuteen ja kuinka jumissa paikat on olleet ja miten liikkuvuus saadaan taas takaisin lisäämällä esimerkiksi venytyksiä.

Vaikka välillä aamulla tuntui, että tänään ei jaksa tehdä mitään, niin kyllä vaan joka kerta pystyi parempaan suoritukseen hyvän kannustuksen kera. Niinpä kolme kertaa viikossa alkoi muodostua aika pian tavaksi ja jaksaminen on lisääntynyt sekä yöunet parantuneet.

 Millaista hyötyä olet saanut valmennuksesta?

Valmennuksen aikana minulla kunto parani ja sain takaisin kuntosalilla käynti rytmin. Myös sen olen oppinut, että ihan joka päivä ei lähdetä tekemään treeniä, vaan välillä levätään ihan rauhassa. Myös ruokarytmi tuntuu muuttuneen parempaan suuntaan ja vaaka on pikkuhiljaa samaa mieltä. En ole ottanut stressiä painon muutoksesta olen antanut itselle aikaa ja uskon että tulokset tulevat tässä pikkuhiljaa kun olo on paljon parempi.

Valmentaja Jennan kommentti:
Eeva-Liisan kanssa oli ilo tehdä yhteistyötä!Eeva-Liisan kanssa lähdimme liikkeelle liikunnan lisäämisestä arkeen saliharjoittelun muodossa, sillä liikunta oli jäänyt vähäiseksi koronan myötä. Lisäksi tehtiin pieniä, mutta merkittäviä muutoksia ravintotottumuksiin ja kävimme läpi arjen kokonaiskuormitusta. Eeva-Liisalla oli alusta alkaen mahtava innokkuus  ja tarmo projektia kohtaan, mikä oli merkittävä tekijä onnistumisessa. Lisäksi hienoa, kun Eeva-Liisa löysi armollisuuden ja tekemisen ilon saliharjoitteluun sekä sisäisti palautumisen merkityksen. Eeva-Liisan voimatasot nousivat roimasti, kunto kasvoi, ruokarythmi korjaantui ja selkäkipu hellitti.  Onnistuimme siis paremmin kuin hyvin!
-Jenna Lempinen
Author picture