Paulan tarina: Liike on lääke

Paula 82 vuotta: ”Olen kyllä nyt jo huimasti yli-ikäinen, mutta rohkenen tyrkyttää kokemustani”. 

Liikunta työuran aikana

Olin asiakkaananne jo alkuvaiheessa. Aloitin asiakkuuden jo silloin, kun Isokadulle avautui 80-luvun loppupuolella naisten liikuntapaikka. Oli huippukivaa olla naisten liikuntapaikassa. Kun paikka vaihtui nykyisiin tiloihin, Sentteristä puhuttiin. Silloin erityisesti Hanna Rutasen ohjaus muutti asennettani tavoitteelliseksi. Ikääntyminen, vaihdevuodet, kuntoilu, työkyvyn ylläpito: paljon asiaa pyöri treeneissä ja ryhmäelämyksiä sain jatkuvasti.  

Kuntoilu oli pääasia, mutta pian tuli myös terveystavoitteita. Hanna veti painonhallintaryhmiä. Tuloksia syntyi, työkykyni parani, vyötäröni kapeni. Ennen kaikkea terveysvaikutus oli iloisin asia. En ollut sairaslomilla. Eläköidyin vuonna 2003 täysin palvelleena.  

Eläkevuodet ja kuntoutus

Eläkevuodet jatkuvat. Olen hoitanut liikunnan avulla vaikean spinaalistenoosin ja toivuin leikkauksesta. Painopiste harjoittelussa on kunnon säilymisessä. Pitää mainita juuri nyt terveysvaikutukset: liike on lääke. Niin se vain on.  

Parhaillaan on menossa taas uusi rutistus Tanja Mikkonen-Karilan ohjauksessa. On uskomatonta, miten iästäni huolimatta pystyn nauttimaan ammattilaisen osaamisesta edelleen. Tanjan ansiosta nautin metsäkävelyistä lumisessa luonnossa.  

Yksilöohjauksella lisää terveyttä ja liikuntakykyä

Olen 82-vuotias ja kesäkuussa täytän 83. Jatkan siis kuntoilua. Selkä- ja jalkakivut eivät vaivaa. Maksan mielelläni yksityisohjauksesta, joka on monipuolista: kuntosaliharjoittelua laitteilla ja välineillä oman fysioterapeuttivalmentajan ohjaamana. Tanja on huippuohjaaja. Korkea ikäni ei tunnu missään, kun olen ammattilaisen ohjauksessa. Ohjauksen vaikutus tuntuu taas uskomattomalta. Bingo!

Valmentajan sanat:

Paula on esimerkillisesti jatkanut liikkumista läpi vuosien, luultavasti kauemmin kuin mitä itse olen edes ollut olemassa. Tavoitteet ja tekeminen ovat muuttuneet matkan varrella, mutta liikkuminen on ollut koko ajan merkityksellistä, ja monipuolisesti LIIKUNTA- ja TOIMINTAKYKYÄ, TYÖKYKYÄ sekä TERVEYTTÄ ylläpitävää ja kehittävää. 

Missähän kunnossa sitä itse on päälle 80-vuotiaana? Nykyään on koko ajan todennäköisempää, että elää pitkään ja myös eläkkeellä ollaan pidempään. Eikö olisi hienoa pystyä liikkumaan ja käymään kuntosalilla ja elämään täyttä elämää, vaikka olisi kuinka paljon ikää kertynyt? Laitoshoito sen sijaan… 

Inspiroidu Paulan liikuntatarinasta ja liikuta itseäsi läpi vuosien!

Author picture