Maisan tarina: Wau-kokemuksia PhysioPilateksen myötä

 Olen 65-vuotias eläkkeellä oleva toimittaja.

Liikuntakärpänen puraisi minua viitisen vuotta sitten jäätyäni eläkkeelle. Lisääntynyt vapaa-aika on tuonut elämääni pitkien kävely- ja sauvakävelylenkkien lisäksi hölkkäilyn, hiihdon, vesikävelyn ja Olon!

Kuntosalilta alkuun

Kun aloitin Ololla (Beauty Center silloin), tavoitteena oli tehdä pari lihaskuntotreeniä viikossa omaan tahtiin. Työelämässä olin ollut tiukasti minuuttiaikataulussa ja tiimityössä, kuntoilussa kammoksuin tiukkoja aikatauluja ja vieroksuin ryhmäliikuntaa.

Nopeasti huomasin, että yksin puurtaminen on tylsää enkä kehity. Uskaltauduin mukaan aluksi Kinesis-tunneille ja vähitellen muuhunkin ryhmäliikuntaan. Vuoden verran treenasin oman pt:n Henriikan kanssa. Se oli hienoa ja opin valtavasti uutta.

Uusi laji: PhysioPilates

Keväällä 2022 lähdin mukaan Saaran PhysioPilates-tunneille. Vaikka lihaskuntoni, tasapainoni ja koordinaationi olikin kehittynyt Olo-vuosien aikana, liikkuvuuteni oli rautakangen luokkaa ja selässä välilevyt vihoittelivat aika ajoin ikävästi. Lempeällä pilateksella aloin paikkailla laiminlyömääni kehonhuoltoa.

Pikkuhiljaa kroppa notkistui; alas taivuttaessa sormenpäiden hipaisun sijaan lattiaan menikin koko kämmen! Pukuhuoneen 3D-skanneri näytti ryhdin suoristuneen ja puolierojen tasoittuneen. Syksyllä lisäsin viikko-ohjelmaani myös toisen PhysioPilates-tunnin.

Selkäkivuista eroon PhysioPilateksessa

Kun hiihtokausi pääsi käyntiin, huomasin kuinka pilates-tunneilla puoli vuotta etsityt ja treenatut syvät vatsalihakset tekivät töitä. Aloin siis päästä jyvälle tasatyönnön tekniikasta! Myös vesikävelyyn löytyi kropasta uutta voimaa. Pitää varmaan koputtaa maalaamatonta puuta, mutta selkäkivuista en ole kärsinyt pitkään aikaan…

Jaksan ja voin hyvin, kun liikun. Liikunta ei ole minulle pakko tai suoritus vaan suuri nautinnon lähde. PhysioPilateksen lisäksi olen viime vuoden aikana löytänyt Olon runsaasta tarjonnasta myös mm. Laviksen, joka on entisestään monipuolistanut liikkumistani. Juoksumatolla nautin intervallitreeneistä viikottain. Infrapunasauna kruunaa yleensä käyntini Ololla.

PhysioPilates-ohjaajan kommentit:

Maisa on kyllä oppikirjan mukainen esimerkki siitä, kuinka monimuotoisia pilates-harjoitteiden hyödyt ovat. Emmehän treenaa pilateksessa, kuntosalilla tai muutoinkaan sen vuoksi, että pystymme ainoastaan treenin ajan keskittymään, liikkumaan monipuolisesti, hengittämään syvempään, aktivoimaan keskivartalon lihaksistoa, nostamaan, työntämään ja vetämään raskaampia taakkoja. Tavoitteena on, että harjoitteiden vaikutukset siirtyvät arkeemme, jokapäiväiseen elämäämme, kehon kannatukseen, tuki-ja liikuntaelimistön hyvinvointiin ja muihin harrastuksiin. Maisa on selvästi löytänyt itselleen mieluisat tavat liikkua. Luonut omat itselleen sopivat rutiinit liikunnan ja hyvinvoinnin suhteen. Nauttii siitä mitä tekee. Se tuottaa tulosta ja motivoi. Kannustaa jatkamaan päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Terveys- ja hyvinvointi ei ole sesonkitavaraa tai kuuriluonteista sinnittelyä. Se on elämän mittainen matka, josta olisi hyvä oppia nauttimaan. Kiitos kun jaoit tarinasi Maisa, se inspiroi.

 
 
Author picture