Janikan tarina: Motivoitunut voimanainen

Olen Janika, 23-vuotias geronomi-opiskelija ja olen innostunut treenaamaan tavoitteellisesti voimanostossa.
 
Miksi treenaan Olossa?
Löysin Liikuntakeskus Olon tuttuni kautta ja tykästyin Oloon salina. Olen tykännyt Olosta hyvän sijainnin, palvelujen ja hyvän salihengen takia.
 
Tavoitteena voiman lisääminen ja kisaaminen
Olen treenannut Olossa useamman vuoden ja olen käyttänyt enimmäkseen kuntosalia välillä myös ryhmäliikuntaa sekä hierontapalveluja. Minulla on ollut useampi valmennus ennen voimanostosta kiinnostumista ja minulle suositeltiin jatkoa varten Tanjan valmennuspalveluita. Voimaa minulle onkin tullut lisää ja on ollut ilo huomata tuloksien kehittymistä sekä olen saanut toivomaani haastavaa treenaamista Tanjan opeilla. Minua motivoi itseni kehittäminen ja tykkään treenata kovaa sekä tavoitteellisesti. En koe olevani kilpailuhenkinen, mutta silti ajatus kisaamisesta koukuttaa ja siihen tähdätään!
 
Janikan yhden toiston maksimipainot voimanostossa
Penkkipunnerrus 77,5 kg
Maastaveto 152,5 kg
Kyykky 140 kg
 
Valmentajan sanat
Janika on oikea voimanainen, ja välillä rauta näyttää kevyeltä hänen käsissään. On ollut kiva ohjelmoida tavoitteellista voimatreeniä ja seurata valmennettavan kehittymistä ja maksimien kasvua vuoden aikana. Voiman ja lihasmassan kasvatus on paljolti puurtamista perusliikkeiden äärellä, mutta tavoitteiden saavuttaminen vaatii tarkempaa ohjelmointia ja jaksottelua pitkällä aikavälillä eli periodisointia. Periodisoinnin avulla voidaan säätää harjoituksen ja levon suhdetta ja pitää harjoittelu riittävän monipuolisena.
 
Maltillisella työllä ovat Janikan voimatasot nousseet ja lihasmassaa on tullut lisää. Elokuussa tuli päätökseen maksimivoimakausi, jota seurasi parin viikon palautuminen, jonka aikana sai tehdä fiiliksen mukaisesti kevyempää treeniä. Näin palautellaan kroppaa ja hermostoa kuormittavasta harjoittelusta. Nyt syksyn tullen keskitymme perusvoiman rakentamiseen ennen kuin siirrymme takaisin lihasmassan ja maksimivoiman kasvattamiseen.
 
Olkoot rautasi kevyet, Janika! 💪💪💪
 
-Janika ja Tanja Mikkonen-Karila
Author picture