Hilkan tarina: Itsevarmuutta kuntosalilta

Olen Hilkka ja täytän maaliskuussa 65 vuotta, siis pian eläkeläinen. Ammatiltani olen ammattiaineiden opettaja ja opetan tällä hetkellä maahanmuuttajaryhmää kokin koulutusohjelmassa. Olen perusterve ja aktiivisesti harrastanut liikuntaa lähes koko aikuisiän. Sauvakävelen, hiihdän, käyn ryhmäliikuntatunneilla bodypumpista bodybalanceen ja kaikkea siltä väliltä.
 
Miksi valitsit pt-valmennuksen?
Henkilökohtainen PT-valmennus oli ollut pitkään haaveena ja huomasinkin keväällä 2022 hyvän pt-tarjouksen Olossa. Päätin tarttua tarjoukseen ja sain Juulian valmentajaksi. Kaiken kaikkiaan Juulia on ollut pt:nä minulle peräti 28 kertaa. Olen Juulian tekemien kuntosaliohjelmien päässyt taas kuntosalitreenaamisen makuun ja huomannut, miten yksilövalmennus on tuonut lisää itsevarmuutta tekemiseeni. Uskallan tehdä liikkeitä jo kunnon painoilla. Siitä olen erityisen iloinen.
 
Millaiseksi olet kokenut valmennuksen?
Valmennus on ollut paras päätös omaan hyvinvointiin ja on ollut erittäin mielekästä tehdä kuntosaliharjoittelua ohjattuna. Ohjelmat ovat olleet juuri minulle tehtyjä ja minun tarpeisiin suunnattuja.
 
Koetko hyötyneesi valmennuksesta? Miten olet hyötynyt?
Olen saanut kuntosaliharjoitteluun uutta näkökulmaa ja paljon uusia ohjelmia. Kuntosaliharjoittelun koen hyväksi ikääntyvälle naiselle ja voimaharjoittelusta on hyötyä myös iäkkäämpänä. 
 
Mikä sinua motivoi treenaamaan?
Minua on aina motivoinut ja tulee myös jatkossakin motivoimaan liikunnan tuoma fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi. Liikunta virkistää ja auttaa myös painonhallinnassa. Juulia on sopivan vaativa, haastanut aina parempaan tekemiseen,  mutta huomioinut myös, jos vaikka vireystila on huono. Olen erityisen kiitollinen Juulialle siitä, että sain taas kipinän kuntosaliharjoitteluun.
 
Valmentaja/fysioterapeutti Juulian kommentti: “Hilkan kanssa selkeitä tavoitteita alusta alkaen olivat lihaskunnon parantaminen sekä parempi fiilis ja olemus omassa kehossa. Hilkka oli lähtötilanteessa jo hyvin liikkuva, mutta kuntosalilta saatiin vielä lisää monipuolisuutta tekemiseen. Samalla taklattiin myös tympeät niska-hartiaseudun kipuilut eikä niitä salitreenin säännöllistymisen jälkeen olekaan enää tuntunut. Hilkan itsevarmuus, kunto ja voimatasot ovat nousseet huimasti, kiitos Hilkan upealle sitoutumiselle liikkumiseen ja toimiville treenikokonaisuuksille. On upeaa ohjata ja tsempata näin motivoitunutta liikkujaa!”
 
*kuvassa valmentaja Juulia
Author picture