Annin tarina: Turvallisesti liikkumaan synnytyksen jälkeen

Olen 33-vuotias kolmen lapsen äiti, Anni. Liityin Olon (ent. Beauty Center) asiakkaaksi ja aloitin PT-valmennuksen nuorimman lapseni syntymän jälkeen syksyllä 2021. Valitsin valmentajakseni Saaran, joka on erikoistunut muun ohessa synnyttäneiden naisten valmentamiseen.

Apua treeniin synnytyksen jälkeen

Valmennuksen alussa tavoitteenani oli kuntouttaa vatsalihasten erkaumaa sekä oppia vetämään leukoja. Vaikka olenkin aina harrastanut erilaisia liikuntalajeja, kaipasin valmentajan apua synnytyksen jälkeiseen, turvalliseen ja järkevään treenaamiseen. Halusin myös saada uutta motivaatiota kuntosalille, joka oli aiemmin kuulunut harrastuksiini korkeintaan erittäin epäsäännöllisesti.

Järkevästi tuloksiin

PT-valmennuksen alkuvaiheessa Saara otti erkauman hyvin huomioon liikevalinnoissa ja tarkkaili treenin aikana keskivartalon tukea. Kun nämä asiat olivat kunnossa, sain pikkuhiljaa alkaa tehdä yhä haastavampia liikkeitä, joista osaan en olisi edes uskonut pystyväni. Nykyinen lempiliikkeeni on maastaveto, jossa ennätykseni on 120 kg. Leuanvedossakin olen jo onnistunut, mutta kyseinen liike vaatii vielä hieman hienosäätöä.

Jaksaminen pikkulapsiarjessa

Pikkulapsiarjessa oma jaksaminen on välillä ollut kortilla ja toisinaan väsymys olisi houkutellut jäämään sohvalle liikkumisen sijaan. Salitreenin jälkeen huomaan kuitenkin olevani aina pirteämpi. Saara on aina ottanut huomioon vireystilani ja muokannut treeniä kunkin päivän jaksamisen mukaisesti. Arjessa salilla käyminen näkyy mm. siinä, että jaksan helposti nostella lapsia ja kantaa painavia kauppakasseja. Kaiken kaikkiaan tunnen itseni voimakkaaksi.

Ihminen kokonaisuutena ja koukussa kuntosaliin

Treeniohjelmien lisäksi olen saanut valmentajalta apua palautumiseen ja ruokavalioon. Nykyään kroppa myös kaipaa liikettä, jolloin salille lähteminen tuntuu helpolta. Pidän myös Olon ryhmäliikuntavalikoimasta, vaikka kieltämättä käynkin nykyään lähes aina salilla tekemässä lihaskuntotreenin. Toisinaan teen kuitenkin ryhmäliikuntatunteja etänä.

Hyvä olo Olossa

Ololle on helppo ja mukava tulla liikkumaan. Pidän erityisesti siitä, että salilla on eri ikäisiä naisia, joille kaikille on yhteistä se, että he haluavat itselleen hyvän olon.

 

Author picture