Kauniita sanoja jääkaappimagneetissa

Tammikuun alkupuolella kysyin Beauty Centerin somessa teille tärkeitä arvoja, joita haluatte vaalia vuonna 2021. Sain valtavan määrän aivan ihania kommentteja! jääkaappimagneetissa

Tässä muutamia esimerkkejä:

❤️Huolenpito itsestä ja läheisistä

❤️Liikunnan ilo ja hyvä olo

❤️Terveys ja hyvinvointi

❤️Armollisuus ja lempeys itseä kohtaan

❤️Kiitollisuus

❤️Rakkaus

Sekä paljon, paljon muita elämämme merkityksellisiä arvoja, joiden ääreen on hyvä välillä pysähtyä pohdiskelemaan. Onko sinulle selkeää mitä arvoja pidät tärkeinä? Vai onko ne kenties sanahelinää muun joukossa, kauniita sanoja jääkaappimagneeteissa? Jotain tältä väliltä? Ehkä osaat nimetä itsellesi tärkeitä arvoja, mutta vaikeampaa onkin jo kertoa, miten näitä omassa arjessaan vaalii.

Miten näitä sitten voi elämässään toteuttaa? Tästä ei tarvitse ottaa lisää suorituspaineita tai stressiä, päinvastoin! Suorittaessa ja täydellisyyttä kohti pyrkiessä usein unohtuu inhimillisyys ja lempeys itseä kohtaan. Sen sijaan päivittäiset pienet valinnat ovat niitä tärkeimpiä ❤️

Pysähdy ensin miettimään, onko päivittäisen toimintasi ja arvojesi välillä tasapaino vai kenties ristiriitaa? Esimerkkinä: tärkeimpiin arvoihisi kuuluvat terveys, perhe ja hyvä olo, mutta olet jatkuvasti kiireinen, väsynyt ja kärttyinen? Tässä on tarkoituksella kärjistystä, ei se onneksi ole näin mustavalkoista 😀 Mutta usein näiden ristiriitojen tarkastelu sopivasti ravistelee ja herättelee miettimään omia tapoja ja valintoja.

Jos huomaat ristiriitaa, aseta itsellesi selkeitä käytännön läheisiä tavoitteita. Sellaisia, jotka ovat saavutettavissa! Äskeiseen esimerkkiin sopisi: Käyn viikoittain kävelemässä, huolehdin ruokarytmistä ja nappaan joka aterialle kasviksia sekä järjestän viikoittain omaa aikaa itselleni. Nämä on hyvä pilkkoa vielä pienempiin ja oman näköisiin tavoitteisiin, jolloin ne myös tulee toteutettua. Nämä arjen valinnat ja rutiinit tukevat hyvinvointiasi ja sitä kautta koko elämän suuntaa.

Tänä vuonna minun omissa arvoissa on vielä vahvempana terveys ja läsnäolo. Parasta on, että saan toteuttaa näitä myös työssäni fysioterapeuttina. Sekä auttaa asiakkaita kohti hyvinvoivaa arkea! Koitan muistaa tämän myös niinä kiireisinä aamuina, kun sinkoilen päiväkodin, koulun ja työpaikan välillä 😀 Ihmisiä tässä vain ollaan!

-Sari Hietaniemi

Personal Trainer

Fysioterapia-opiskelija

sari.hietaniemi@olo.fi

Author picture