Saara Cajan

Hei! Olen Saara Cajan, 35-vuotias fysioterapeutti (Lapin Amk). Olen kahden pienen lapsen äiti. Lisäksi olen koulutukseltani, liikuntaneuvoja (Lapin Urheiluopisto) sekä personal trainer (FISAF). Mielestäni nämä ammatit/koulutukset täydentävät erinomaisesti toisiaan ja niiden ansiosta saan tehdä työtä, jota rakastan.

Valmentajana tutkin, haastattelen, ohjelmoin ja ohjaan asiakasta kokonaisvaltaisesti yksilölliset tavoitteet huomioiden. Jokaisen elämäntilanne, resurssit ja kokonaiskuormitus ja tavoitteet ovat erilaisia. Herättelen asiakasta miettimään tarkemmin todellisia arvoja, joiden ansiosta sisäinen palo muutosten tekemiseen löytyy. Arvojen ja tavoitteiden pohjalta ohjaan tekemään parempia valintoja ja tekoja ihan jokapäiväisessä arjessa. Koen äärimmäisen tärkeänä, että asiakas voi mahdollisimman hyvin kokonaisvaltaisesti ja jaksaa arjessaan riittävän hyvin päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen.
 
Suurin vahvuuteni on yksilön kohtaaminen ja vuorovaikutus. Olen läsnä, helposti lähestyttävä ja osaan luoda valmennuksiin energisen tunnelman. Kuuntelen, olen aidosti kiinnostunut erilaisten ihmisten elämäntilanteista, -tarinoista, arjesta ja haaveista. Toinen vahvuuteni on 15 vuoden kokemus liikunta-alalta. Tietoa ja taitoa on ehtinyt kertyä valtavasti ja liikepankki ei ihan heti lopu kesken.
 
Pidän tärkeänä ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa eli olisi viisasta keskittyä riittävän hyviin elintapoihin ennen kuin ongelmia syntyy. Elämä ei kuitenkaan aina mene suunnitelmien mukaan ja jokin osa-alue voi jäädä heikommalle huomiolle ja esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinvaivoja voi päästä syntymään. Tällöin en ainoastaan hoida oiretta, vaan selvitän syytä. Tulee myös erilaisia elämäntilanteita, muutoksia, tavoitteet voivat muuttua ja/tai motivaatio voi olla tiellä tietämättömillä. Olen tällöin rinnalla tukemassa, ohjaamassa ja tsemppaamassa.
 
Erityisen tärkeitä osa-alueita elämässäni ovat terveys, perhe ja läheiset sekä työ. Arvostan toimivaa arkea äärimmäisen paljon. Haluan kehittyä jatkuvasti sekä ihmisenä että työssäni. Vapaa-ajallani vietän paljon aikaa perheeni kanssa, käyn kuntosalilla ja lenkkeilen.
 

Valmennuskieli: suomi ja englanti

Tervetuloa valmennukseen! 💖